Професійна етика та етикет у готельно-ресторанному бізнесі ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва Харків: ХДУХТ, 2017 | 14 | 2017 |
Стратегії сервісу в готельному та ресторанному сервісі ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг.–2012 …, 2012 | 11 | 2012 |
Готельний та ресторанний бізнес як складова індустрії гостинності ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг, 614-621, 2009 | 10 | 2009 |
Методологічні аспекти формування стандартів обслуговування в ресторанному бізнесі. Монографія ЛП Малюк, ОГ Терешкін, ОЮ Давидова, ТП Кононенко, НВ Полстяна, ... Харків: ХДУХТ, 2019 | 2 | 2019 |
Безпека послуг у готельному і ресторанному бізнесі ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва Харків: ХДУХТ, 2015 | 2 | 2015 |
Стратегії сервісу в готельному та ресторанному бізнесі ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2010 | 2 | 2010 |
Теорeтичні oснови забезпечення безпеκи в сфері пoслуг Л Малюк, Л Варипаєва Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації, 134-143, 2019 | 1 | 2019 |
Готельно-ресторанна справа. Дипломне проектування ОГ Терешкін, ЛП Малюк, ОЮ Давидова, НВ Полстяна, ВІ Федак, ... Харків: ХДУХТ, 2018 | 1 | 2018 |
Теоретичні засади та загальні принципи безпеки послуг у готелях ЛП Малюк, ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг, 216-222, 2015 | 1 | 2015 |
Дослідження орієнтацій та принципів задоволення потреб споживачівна прикладі національного ресторану ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг, 166-170, 2013 | 1 | 2013 |
Проблематика ефективності діяльності підприємства ресторанного господарства в суспільстві сервісу ОМ Варипаєв, ЛМ Варипаєва Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг, 325-331, 2012 | 1 | 2012 |
БЕЗПЕКА В РЕСТОРАНАХ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ COVID 19 ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва, П Софія The 2nd International scientific and practical conference “Modern directions …, 2021 | | 2021 |
Безпечне перебування споживачів у готелях України під час пандемії ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва Харків: ХДУХТ, 2021 | | 2021 |
Розвиток компетентності студентів за допомогою залучення їх до роботи у НДРС ЛМ Варипаєва Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2021 | | 2021 |
1.5. ЕТИЧНІ ТА ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ ЛП Малюк, ОД Варипаєв, ЛМ Варипаєва імені ВН Каразіна, 2021© Бабенко ВО, Білецька ЯО, Біловодська ОА, Варіпаєв …, 2021 | | 2021 |
Гостинність як детермінанта сфери обслуговування ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва Харків: ХДУХТ, 2020 | | 2020 |
Створення системи безпеки в готелях ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020 | | 2020 |
ПЕВНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ СЕРВІСНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ СФЕРИ ГОСТИННОСТІ Л Малюк, Л Варипаєва СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ, 2020 | | 2020 |
Потреби в соціально-історичному вимірі ЛП Малюк, ЛМ Варипаєва, ОМ Варипаєв Харків: ХДУХТ, 2019 | | 2019 |
Науково-дослідна робота студентів як елемент самостійної роботи в процесі становлення фахівця ЛМ Варипаєва, ОМ Варипаєв Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2019 | | 2019 |